22 Şubat 2009 Pazar

Elmali Kurabiye

Hamuru icin:
1 bardak yogurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 bardak seker
1 paket margarin
alabildigince un
ici icin;
3 adet elma
4 kasik seker
1 tutam tarcin
Yapilisi:
Un, yogurt, yumurta, margarin, seker, vanilya ve kabartma tozu karistirilip kulak memesi kivaminda bir hamur yogurulur..bu hamurdan iki adet beze cikarilir..
3 adet elma soyulup rendelenir ve suyu SIKILIR, icine tarcin ve seker konur..
beze yuvarlak bir sekilde acilip sekiz esit parca kesilir, ücgen parcalarin uc kisimlarina elmali harc konur..
rulo seklinde sarilir ve 170° firinda kurabiler pembelesinceye kadar pisirilir..
Firindan cikinca ilindiktan sonra üzerine pudra sekeri serpilir..
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Narish`den sizlerin e-mailinize gelsin... :)